BLINK

Welkom bij BLINK we kijken uit naar je komst! Op deze site vind je nuttige informatie over wonen bij BLINK.

Een belangrijke afspraak die we bij BLINK hebben is dat je meteen vanuit de kliniek naar BLINK komt. Om de locatie zo veilig mogelijk te houden voor onze bewoners worden bij binnen komst je tassen gecontroleerd en zullen we een urinecontrole afnemen.

BLINK is een locatie waar24 uur per dag begeleiding geboden wordt. Dit betekent dat er zowel overdag als s ’nachts begeleiding aanwezig is. Hiernaast is te allen tijde een bereikbaarheidsdienst beschikbaar, welke buiten kantoortijden oproepbaar is in geval van een incident of calamiteit.

Hieronder vind je de contactgegevens van BLINK met een link naar Google Maps. Klik op het kaartje voor een uitgebreide routebeschrijving.

BLINK

Oosterhoutseweg 1
4817MX Breda
BLINK mobiel: 06-40785133

Bereikbaarheidstelefoon : 076-5321018

Naast BLINK kan het zijn dat je een gesprek hebt op ons hoofdkantoor of misschien heb je daar straks dagbesteding. Hierbij het adres en een route beschrijving (klik op het kaartje) vanuit jouw locatie.

Hoofdkantoor Villa Boerebont & De Moerbei

Aardenhoek 4
4817-NE Breda
Tel.: 076-5321018

Tel. Moerbei: 076-5324313

Kamers

Op BLINK heeft iedereen een eigen kamer. Deze kamer zijn standaard ingericht met:

  • Een eenpersoonsbed met matras.
  • Matrasbeschermer
  • Vakjes kast
  • Ladenkast met 4 lades
  • Bureautje met stoel
  • Een plankje waar je bijvoorbeeld foto’s op kunt zetten
  • Vuilnisbakje
  • Kledingrek met kledinghangers

Natuurlijk mag jij je kamer zelf nog leuk inrichten, Hieronder vind je een inpaklijst wat je in ieder geval mee moet nemen. Heb je deze spullen niet? Laat het ons dan even weten.

  • Inpak lijst
  • Kleding
  • Dekbed 1 persoons
  • Kussen
  • Beddengoed 1 persoons
  • Handdoeken
  • Verzorgingsspullen
  • Aankleding om je kamer eigen te maken.
  • Er is op iedere kamer een tv aansluiting
  • Medicatie met medicatie lijst. Deze zullen wij in beheer houden.

Uitleg gezamenlijke ruimtes


Bij Blink kunnen er 16 bewoners wonen, hierom hebben we de groep in twee groepen gedeeld.

Woonkamer:
We hebben bij Blink twee woonkamers- Hier kan je tv kijken of spelletjes spelen. Hier wordt ook de huiskamervergadering gehouden en de topic avonden.

Eetkamer:
Bij Blink hebben we twee eetkamers hier eet je met je eigen groep, ook worden hier de dagopening en dagsluiting besproken.

Tuin:
Bij Blink hebben we een tuin waar in de zomer ook gegeten kan worden. Ook hebben we een sporttuin waar je gebruik van kan maken.

Badkamers:
Bij Blink hebben we 3 badkamers

Washok
Bij blink hebben we twee wasmachines en een droger. De droger kan je gebruiken met droogmuntjes. Deze kan je vragen aan de woonbegeleiding. In de zomer kan je je kleding ook buiten hangen.

Vaste Medewerkers

Team coördinator

Mireille

Iedere bewoner heeft naast de ondersteuning op de woongroep een persoonlijk begeleider die samen met de jongere het traject en zorgplan uitzet en bewaakt. Het zorgplan wordt in samenspraak met de plaaster en bewoner opgesteld en geëvalueerd. Evaluatie vindt ten minste een maal per drie maanden plaats. Naast de persoonlijk begeleider en bewoner worden hierbij alle belanghebbenden uitgenodigd. De persoonlijk begeleider heeft naast de individuele contactmomenten met de bewoner intensief contact met behandelaren, verwijzers en netwerk.

Persoonlijk Begeleiders
Shannon 06-40877416
Ayla – 0640556378

Vaste woonbegeleiders
Ouidiane
Sofie
Rinze
Elise
Remco

Vaste slaapdiensten
Ben
Angel

Bij Villa Boerebont werken ieder jaar leuke enthousiaste stagiaires

Uitleg over:

Dagopening:
Van maandag t/m donderdag is er tijdens het ontbijtmoment een dagopening, hierin verteld iedere bewoner hoe deze heeft geslapen, hoe deze zich voelt en wat die dag op de planning staat. Groepsgenoten en woonbegeleiding kunnen, doordat ze hiervan op de hoogte zijn in ondersteunen of kunnen tips geven over hoe dingen evt. aan te pakken of kunnen rekening houden met hoe deze erbij zit.
Op vrijdag wordt dit individueel met de dienstdoende woonbegeleider gedaan.

Dag afsluiting:
Van maandag t/m vrijdag is er tijdens de gezamelijke avondmaaltijd een dagsluiting. Hierin vertel je hoe dag is geweest en wat je ’s avonds gaat doen met hetzelfde doel als de dagopening. Vaak wordt hier uitgebreider ingegaan op moeilijke of fijne momenten die je door de dag bent tegengekomen.

Toppic avonden:
1x in de week is er op de groep een topicavond. Onder begeleiding van een ervaringsdeskundig medewerker en regelmatig een ervaringsdeskundige vrijwilliger zitten bewoners die daar behoefte aan hebben bij elkaar om moeilijkheden op het gebied van verslaving met elkaar te bespreken. Herkenning en feedback op dit gebied kan erg helpend zijn. Er kunnen handvaten gedeeld worden om te leren omgaan met het leven in herstel waar je mee te maken hebt.

Meetings:
Ook kun je vrijwillig meetings bezoeken die door heel de wereld dus ook in Breda gehouden worden. Anonieme alcoholisten, Narcotics Anonymous of Cocaïne Anonymous zijn voorbeelden van zelfhulpgroepen die een programma hebben, gebaseerd op de twaalf stappen voor verslavingen aan bijvoorbeeld middelen zoals drugs, medicijnen en alcohol of procesverslavingen als bijvoorbeeld game,-gok,- of seksverslavingen. Deze groepen gaan uit van de therapeutische waaerde dat de ene verslaafde de andere verslaafde het best kan helpen begrijpen wat van therapeutische meerwaarde kan zijn.

Avondklok
Bij Blink hebben we van maandag tm donderdag een avondklok van 22:00 uur. Dit betekent dat iedereen om 22:00 uur binnen moet zijn. In het weekend is dit om 23:00 uur
Met geldige reden zoals bijvoorbeeld werk en in samenspraak met je pber kan hier een uitzondering in gemaakt worden.

Takenbord
Bij Blink hebben we een takenbord. Hier word je elke week op een andere taak ingedeeld. Bijvoorbeeld, koken, badkamer schoonmaken, woonkamer schoonmaken. Zo houden we samen het huis schoon en opgeruimd. Daarnaast kan de begeleiding je helpen zodat je leert hoe je dit moet doen.

Wifi code: Vill@BB2021

Huiskamervergadering
Iedere Dinsdag om 19:00 uur hebben we een verplichte huiskamervergadering. De huiskamervergadering wordt met als doel gehouden dat we samen kunnen kijken waar jullie als huisgenoten en begeleiding tegen aan lopen. Daarnaast worden hier praktische zaken besproken die van belang zijn voor iedereen die op de locatie woont of werkt.

Om het op de locatie zo veilig mogelijk te houden voor iedereen worden er urine controles en blaastesten gedaan. Alle bewoners krijgen elke week een urine controle daarnaast worden deze streeksgewijs afgenomen.

BLINK hanteert een strak Zero Tolerance beleid. In geval van niet naleving van de bij aanvang zorg gemaakte afspraken zal de zorg beëindigd worden. In geval van middelen gebruik zal dit per direct een time out betekenen van drie dagen. Je gaat dan naar je met pber afgesproken time out plek. Einde time-out krijg je  een gesprek met pber, woonbegeleider en zorg coördinator. In sommige gevallen zal een klant Manager/ verwijzer ook aansluiten.

Hier zal besproken worden of vervolg van het traject als kansvol wordt gezien of dat de zorg stopt. Hierin speelt de motivatie en inzetbereidheid van jou  een grote rol.

Basic Fit passen

Bij Blink hebben we twee basic fit passen waar bewoners gebruik van kunnen maken als zei op een gezonde manier kunnen sporten. Deze kan je vragen bij de begeleiding.

Bewonersraad